Новий рік – свято, яке у кожного асоціюється з дитинством, приємними емоціями та спогадами. Саме в новорічну казку збуваються всі мрії та найпотаємніші бажання. Тому це свято потребує ретельної підготовки. Насамперед необхідно скласти новорічне меню. Традиційно до нього входить олів’є, крабовий салат та оселедець під шубою. Проте цими стравами вже нікого не здивуєш. Крім того, класичні салати присутні щороку на святковому столі. Тому необхідно урізноманітнити раціон. Я знайшла нові салати на Новий рік 2022, які стануть справжньою окрасою святкового столу. Унікальні рецепти можуть похвалитися не лише своїм смаком, а й оригінальною подачею.

«Білий принц»

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 2 бульби середнього розміру;
  • зелена цибуля – 1 невеликий пучок;
  • яйця – 3 шт.;
  • мариновані гриби (шампіньйони) – 200 г;
  • шинка – 150 г;
  • морквина – 1 шт.;
  • плавлений сир – 2 бруски;
  • заправка – майонез.

Покрокове приготування:

  1. Овочі та яйця відварити до готовності. Все натерти на великій тертці, включаючи плавлений сир.
  2. Салат формується шарами. Для його оформлення краще взяти прозору страву, аби гості оцінили красу кожного продукту.
  3. Гриби нарізати пластинами, шинку – тонкими смужками.
  4. Шари викладати в такій черговості: картопля, подрібнена зелена цибуля, яйця, гриби, морква, шинка, плавлений сир.
  5. На кожен шар змащувати майонез або робити сіточку.

Ця страва готується дуже швидко, не потребує серйозних кулінарних навичок.

«Новорічний хіт»

Інгредієнти для приготування:

  • Печериці – 200 грам.
  • Печінка (підійде кожна) – 200 грам.
  • Зелений горошок – 100 грам.
  • Мариновані огірки – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 штука.
  • Рослинна олія – 2 столові ложки.
  • Сіль, перець – до смаку.

Приготування покроково:

  1. Наріжте гриби у формі кубиків. Обсмажте на сковороді до рум’яного кольору. Через 5 хвилин смаження додайте порізану цибулю.
  2. Відваріть печінку, а потім наріжте.
  3. Поріжте мариновані огірки та моркву.
  4. Покладіть усі підготовлені інгредієнти в салатник, заправте майонезом та ретельно перемішайте.

Можна подавати до столу!

Легкий рецепт салату Мімоза з рибними консервами

Складові:

  • сайра – 1 бан.;
  • картопля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сир – 150 гр.;
  • яйця – 4 шт.;
  • майонез;
  • сіль.

Приготування:

  1. Наливаємо в каструлю воду та ставимо її на плиту.
  2. Опускаємо курячі яйця.
  3. Присолюємо воду.
  4. Після того, як вода закипить, опускаємо в каструлю картоплю та моркву.
  5. Через 12 хвилин перекладаємо яйця в каструлю із холодною водою, щоб вони добре чистилися.
  6. Ще приблизно через 12 хвилин виймаємо овочі і даємо їм охолонути.
  7. Поки овочі остигають, очищаємо яйця.
  8. Відокремлюємо білки від жовтків. Зробити це необхідно обов’язково, тому що вони використовуватимуться окремо.
  9. Поки овочі продовжують остигати, пропоную підготувати цибулю. Його необхідно очистити та дрібно нарізати.
  10. Обов’язково залийте цибулю окропом і дайте йому постояти 10 хвилин, щоб прибрати гіркоту, яка буде не зовсім доречна в цьому салаті.
  11. За допомогою овочечистки очищаємо картоплю та моркву.
  12. Натираємо їх на дрібній тертці.
  13. На неї ж натираємо яєчні білки та жовтки.
  14. З сиру знімаємо зовнішню оболонку, якщо на вашому сирі вона, звичайно, є.
  15. Потім також натираємо його на дрібній тертці.
  16. Розминаємо сайру вилкою.
  17. Зливаємо воду з цибулі
  18. Викладаємо салат шарами в глибоку миску.
  19. Першим шаром викладаємо рибу.
  20. Розрівнюємо її по дну ємності.
  21. На рибу викладаємо шар яєчних білків.
  22. Розрівнюємо їх, щоб шар був рівномірним.
  23. Наносимо майонез та розрівнюємо його.
  24. Третім шаром викладаємо моркву.
  25. Змащуємо її майонезом, як попередній шар.
  26. Четвертим шаром викладаємо цибулю.
  27. На цибулю викладаємо шар картоплі.
  28. Розрівнюємо його, як усі попередні шари.
  29. Присолюємо та наносимо майонез.
  30. Наступним шаром викладаємо натертий сир.
  31. Змащуємо шар сиру майонезом.
  32. Останнім шаром наносимо перетерті яєчні жовтки.
  33. Залишаємо салат настоятися у холодильнику протягом 2 годин.
  34. Після цього можна подавати на стіл.

«Пікантний»

Для його приготування знадобляться такі продукти:

  • крабові палички – 300 г;
  • консервована кукурудза – 200 г;
  • свіжий помідор – 2 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сухарі – 50 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • заправка – майонез.

Як приготувати святкову страву:

  1. Нарізати кружальцями крабові палички.
  2. Відварені яйця нарізати дрібним кубиком або натерти на великій тертці. Потім подрібнити помідори ножем, перетерти сир.
  3. Салат викладати шарами: крабові палички, яйця, помідори, кукурудза, сир, сухарики.
  4. Кожен шар промазувати майонезом. Щоб страва не вийшла занадто жирною, можна заправляти її через шар.

«Новорічний дзвіночок»

Цей салат претендує на роль того, що зметуть зі столу першим, тому що він має дуже цікавий та оригінальний зовнішній вигляд.

Інгредієнти для приготування:

  • Шинка – 150-200 грам.
  • Зелений горошок – 150 грам.
  • Цибуля ріпчаста (червона) – ½ шт.
  • Твердий сир – 150 грам.
  • Відварений рис – 150 грам.
  • Сметана – 70 грам.
  • Майонез – 50 грам.
  • Чорний мелений перець.
  • Червоний мелений перець.
  • Сіль.
  • Морква (вона знадобиться для прикраси).
  • Кріп.

Приготування салату покроково:

  1. Поставте відварювати моркву.
  2. Відваріть яйця, почистіть їх від шкаралупи та поріжте на дрібні кубики.
  3. Так само кубиками поріжте шинку, сир та червону цибулю.
  4. Нарізані інгредієнти складіть в окрему ємність. Додайте туди зелений горошок. Акуратно перемішайте.
  5. Тепер приступимо до приготування заправки. Майонез, сметану та спеції змішайте в окремій ємності, посоліть та заправте салат.
  6. Тепер можна розпочинати оформлення. Візьміть плоску тарілку та викладіть салат у формі дзвіночка.
  7. Почистіть моркву, натріть на дрібній терці і висипте на дзвіночок. З кропу можна зробити малюнок, щоб дзвіночок був більше схожий на справжній.

Салат із крабовими паличками без майонезу «Магнолія»

Складові:

  • філе куряче варене – 350 гр.;
  • яйця курячі варені – 6 шт.;
  • крабові палички – 350 гр.;
  • кукурудза консервована – 200 гр. + для прикраси;
  • розсіл від кукурудзи – 40 мл;
  • сіль і перець;
  • зелень петрушки для оздоблення;
  • оцет яблучний – 1 ч. л.;
  • гірчиця – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Насамперед готуємо заправку. У блендер кладемо 3 яйця, гірчицю, крабових паличок, вливаємо оцет і збиваємо до однорідної маси.
  1. Вливаємо розсіл від кукурудзи і знову збиваємо. Можете посолити за смаком.
  2. Тепер нарізаємо філе курки, викладаємо його в кільце від роз’ємної форми для випічки (діаметр 18 см).
  3. Солимо і перчимо на смак. Розподіляємо рівномірно заправку.
  4. Нарізаємо 3 яйця і викладаємо другий шар, солимо і розподіляємо заправку.
  5. Викладаємо третім шаром кукурудзу та розподіляємо заправку.
  6. Нарізаємо крабові палички, викладаємо четвертий шар, розподіляємо заправку.
  7. Приступаємо до прикраси салату. По колу викладаємо кукурудзу, а в середину дрібнорублену петрушку, і відправляємо салат у холодильник на 2 години для просочення.

Салат «Морський» без майонезу

Цей салат сподобається всім любителям морепродуктів. Його можна вважати по-справжньому святковим, тому що не кожен день можна побалувати себе такими делікатесами.

Інгредієнти для приготування салату, який зметуть зі столу першим:

  • Мідії – 3 кілограми.
  • Тигрові креветки – 200 г (очищені).
  • Яблуко – 1 штука.
  • Помідори чері – 4 штуки.
  • Сметана – 30 грам.
  • Оливкова олія – 20 грам.
  • Гірчиця – 1 чайна ложка.
  • Лимонний сік.
  • Сіль, перець – до смаку.

Приготування покроково:

  1. Насамперед помиємо і почистимо яблуко. Також видаліть серцевину разом із насінням. Поріжте яблуко у вигляді невеликих кубиків.
  2. Змішайте креветки з мідіями та варіть їх разом, злегка підсоливши воду. Варити протягом 5-7 хвилин.
  3. Помийте томати та розріжте їх на половинки.
  4. Змішайте в окремій ємності лимонний сік, сметану, оливкову олію та гірчицю. Посоліть і поперчіть. Це буде наша заправка для салату.
  5. Змішайте всі інгредієнти та додайте заправку. Салат готовий!

Смачного!

«Мандариновий рай»

Мандарини завжди вважалися символом Нового року. З цим продуктом можна приготувати оригінальний салат.

Необхідні складові:

  • мандарини без кісточок – 200 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • майонез до смаку.

Поетапне приготування:

  1. Сир нарізати кубиками середнього розміру.
  2. Часник натерти на тертці або вичавити через прес.
  3. Інгредієнти перемішати, заправити майонезом.
  4. Кожну часточку мандарину акуратно розрізати на 3 частини. Краще працювати гострим ножем, щоби не виділявся сік.
  5. Обережними рухами запровадити мандарини до сиру з часником, акуратно перемішати.

Салат з полуницею та руколою

Рецептів зараз так багато, що знайти новий салат на Новий рік 2022 року практично неможливо, обов’язково хтось уже так готував. Тож залишається експериментувати! Пропонуємо приготувати салат із полуницею та руколою. Виглядає він яскраво, а готується найпростіше.

Знадобиться:

  • полуниця – 200 г;
  • рукола – 40-50 г;
  • моцарелла – 100 г;
  • салат латук – 40-50 г;
  • авокадо – 1 прим.;
  • петрушка – 2-3 гілочки;
  • перець мелений – за бажанням;
  • пармезан – 20 г;
  • олія оливкова – 1-2 ст. л.

Приготування:

  1. Салат латук, полуницю та руколу потрібно ретельно вимити під теплою водою, а потім обсушити рушником.
  2. Далі приготувати ягоди. У полуниці відрізати хвостики, після чого потрібно розрізати на четвертинки. Так само порізати кульки сиру моцарелла.
  3. Потім необхідно дістати миску з високими бортами, адже там і буде весь салат. У тарілку порвати руками салат латук та руколу.
  4. Далі почистити авокадо від шкірки і кісточки, а саму м’якоть нарізати тонкими шматочками на зелень у тарілці, так само потрібно розкласти полуницю.
  5. Шматочки моцарели покласти зверху. Салат залити оливковою олією. Можна додати перець на смак і посипати натертим пармезаном.
  6. Рекомендується також прикрасити салат гілочками петрушки.

Салат з манго, копченою куркою та пекінською капустою.

Інгредієнти для приготування:

  • Манго – 1 штука.
  • Пекінська капуста – 5-7 листків.
  • Копчена курка – 200-250 грам.
  • Томат – 1 штука.
  • Кешью – 2 столові ложки.
  • Майонез чи оливкова олія (кому що більше подобається) – для заправки.
  • Перець, сіль – до смаку.

Приготування покроково:

  1. Першим кроком помийте пекінську капусту і добре просушіть. Після цього наріжте на невеликі шматочки.
  2. Помийте, почистіть манго. Позбавтеся всіх кісточок, м’якоть наріжте на невеликі кубики.
  3. Томат розріжте на дві половинки. За допомогою ложки заберіть все насіння, потім наріжте на маленькі кубики.
  4. Поріжте філе курки у формі кубиків.
  5. Дуже дрібно порубайте горіхи.
  6. Перемішайте всі підготовлені інгредієнти, заправте майонезом або оливковою олією, а зверху посипте порізаними горішками.

Новорічний салат «шишки»

На Новий 2022 рік…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я