Оселедець під шубою – смачний і простий у приготуванні салат, без якого не обходиться новорічне сервірування столу.

Закуску готують шарами. Як соус традиційно використовують майонез, але, якщо необхідно знизити калорійність, його замінюють сметаною, що аж ніяк не відбивається на смакових якостях частування.

Зовсім скоро настане Новий рік 2022. Потрібно провести рік гідно, накривши шикарний стіл. Закуска, з рецептом якої я хочу вас познайомити, нагадає про звичний салат «Оселедець під шубою», але її фішка в тому, що вона загорнута в багет. Отже, приступимо до процесу приготування новорічної страви.

Оселедець під шубою в багеті

Щоб приготувати смачний «оселедець під шубою» в багеті на Новий рік 2022, нам знадобляться:

  • вершковий сирок – 200 грам;
  • багет із гладкою поверхнею – 1 штука;
  • кріп – 3 гілочки;
  • буряк варений – 340 грам;
  • слабосолона оселедець – 350 грам;
  • корнішони – 10 штук;
  • яйця – 2 штуки;
  • цибуля – 20 грам;
  • вершкове масло – 50 грам.

Оселедець під шубою в багеті 2022 покроковий рецепт

  1. Відваріть буряк, дайте продукту охолонути, заберіть шкірку, натріть продукт на тертці з великими осередками і відіжміть сік;
  2. варені остужені яйця очистіть, натріть їх на тертці із середніми осередками;
  3. у глибокій ємності з’єднайте сир, висипте яйця і додайте масло|мастило|, яке потрібно злегка розтопити;
  4. весь вміст ретельно перемішайте, щоб вийшла маса однорідної консистенції, розділіть готову суміш на дві рівні частини;
  5. в одну ємність додайте підготовлені буряки, все ретельно змішайте;
  6. у другу ємність додайте подрібнену зелень, добре змішайте інгредієнти;
  7. оселедець обробіть, за допомогою пінцета заберіть дрібні кісточки;
  8. розріжте багет вздовж, але не потрібно доходити до краю, видаліть м’якуш, залишивши стінки, товщина яких становить 1 сантиметр;
  9. на багет рівним шаром викладіть масу з буряком, зверху розподіліть сирну масу із зеленню;
  10. посипте заготівлю нарубаною цибулею;
  11. філе оселедця потрібно покласти на одну з частин багета (на власний розсуд), зверху повинні розташовуватися корнішони;
  12. на цю заготовку покладіть другий шматок багету, обережно притисніть, загорніть новорічну страву в харчову плівку і залиште її в холодильнику на пару годин.

Перед подачею на стіл наріжте багет акуратними та рівними скибочками. Щоб закуска виглядала апетитніше, викладіть її на салатні листочки і прикрасьте цілими гілочками зелені.

Оселедець під шубою з сьомгою на Новий Рік за новим рецептом

Дуже незвичайне, але досить оригінальне виконання знаменитої Оселедечки під шубою.

Необхідно:

  • Оселедець солона – 1 шт.
  • Сьомга – 150 гр.
  • Яйця – 5 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Желатин – 20 грн.
  • Вода – 0,5 ст.
  • Сметена чи майонез – 1 ст.

Приготування:

  • Запекти в духовці моркву і буряк, зробити це краще, загорнувши їх окремо в харчову фольгу, відваріть яйця в круту.
  • Налийте половину склянки кип’яченої води, замочіть желатин, щоб він набухав хвилин 30.
  • Готуємо складові салату – рибу і цибулю потрібно дрібно порізати, як правильно обробити оселедці для салату, яйця, що остигли, моркву і буряк потрібно почистити, натерти на великій тертці.
  • Нагрійте желатин, але не доводьте до кипіння, змішайте зі сметаною чи майонезом.
  • Візьміть гарну силіконову форму, у ній шарами збирайте салат – оселедець, сьомга, цибуля, яйця, морква, буряк, кожен шар густо промазуючи желатино – сметанною сумішшю.
  • Після того, як зберете весь салат, поставте його в прохолодне місце або холодильник, щоб він застиг.
  • На гарну тарілку або страву викладіть салат із форми, прикрасьте зеленню, на його приготування ви витратите 1 годину.

Традиційний оселедець під шубою – приготування за класичним рецептом

Напередодні новорічної ночі прийнято готувати традиційні салати будинку, відомих з дитячого садка. Ось і рецепт приготування оселедця під шубою зі звичними інгредієнтами, не є винятком із правил.

Перелік продуктів:

  • 2-3 середніх буряків;
  • оселедці;
  • 250 г сиру твердих сортів;
  • головка цибулі;
  • 3 яйця (потрібні лише відварені білки);
  • оливковий майонез або пісний майонезний соус для заправки.

Поетапне приготування за рецептом:

  • Промийте буряк під проточною водою, видаливши забруднення зі шкірки. Покладіть овочеву культуру в невелику каструльку, наповніть водою та поставте на вогонь, налаштувавши конфорку на мінімальний режим. Накрийте кришкою до закипання. Відварюйте до готовності, поки буряк не стане м’яким при проколюванні вилкою або зубочисткою. Виловіть і викладіть у скляну форму і залиште у прохолодному місці до остигання. Як тільки температура продукту досягне кімнатної температури, помістіть буряк на холодильну полицю і охолодіть протягом 35-40 хвилин. Секрет дозволить краще видалити шкірку та натерти на тертці, виключивши налипання на металевих стінках тертки.
  • Оселедець ретельно обробіть, прибравши потрухи і голову. Промийте під проточною водою рибу, приберіть хребет і маленькі кісточки, наріжте квадратиками.
  • Яйця зваріть у каструльці, остудіть до повного остигання в каструльці з водою та очистіть від шкаралупи. Білки відокремте від жовтка та натріть. Жовтки використовуйте як прикрасу або приготування салату Мімоза.
  • Твердий сир натріть на дрібній – великій тертці, відставивши до збирання салату убік.
  • Видаліть лушпиння з головки цибулі і дрібно нашаткуйте.

Викладіть салат із оселедцем шарами в наступному порядку, не забуваючи промазувати кожен шар майонезом:

  • цибуля, нашаткований кубиками;
  • оселедець;
  • сир твердого ґатунку;
  • білки;
  • буряк.

Як декор можна використовувати натерті жовтки, нашатковану зелень, гранат.

Дуже смачний рецепт салату “Оселедець під шубою” на Новий рік 2022

Інгредієнти для приготування:

  • Оселедець – 1 штука.
  • Бульби картоплі – 4 штуки.
  • Курячі яйця – 4 штуки.
  • Морква – 3 шт.
  • Буряк – 1 штука.
  • Яблуко – 1 штука.
  • Оливки без кісточок – 100 г.
  • Очищений гранат.
  • Зелена цибуля – 1 пучок.
  • Майонез – до смаку.

Процес приготування:

  1. Помийте, відваріть усі овочі та яйця. Остудіть і почистіть від шкірки та шкаралупи.
  2. Очистіть рибу. Зніміть шкірку та видаліть кістки. Наріжте отримане філе у формі кубиків.
  3. Почистіть цибулю і дрібно наріжте.
  4. Також почистіть яблуко від шкірки і натріть на великій тертці.
  5. Всі очищені овочі натріть на великій тертці.
  6. Відокремте білки від жовтків. Розімніть жовтки вилкою.
  7. Залишилося тільки викласти шари в наступному порядку: половина картоплі-майонез-цибуля-оселедець-майонез-морква-решта картопля-майонез-оливки (порізані на половинки)-яблуко-яйце-буряк-майонез.

Салат «Оселедець під шубою» рулетом

Ще один варіант класичної закуски. Він чудово підходить при сервіруванні святкового столу завдяки незвичайній та красивій подачі. Послідовність продуктів буде такою самою, як і в класиці. Але щоб загорнути закуску у вигляді рулету, викладати шари потрібно у зворотному порядку, починаючи з бурякової «шубки».

Що потрібно:

  • малосольний оселедець – 1 шт.;
  • картопляні бульби – 4 шт.;
  • морквина – 2 шт.;
  • буряк дрібний – 3-4 шт.;
  • яйця – 3 шт. за бажанням;
  • цибулинні голівки – ½ шт.;
  • зелена цибуля або кріп – 10 г;
  • майонез – 150 г;
  • сіль, цукровий пісок та оцтова есенція – для маринаду.

Етапи підготовки:

Корене- та бульбоплоди відваріть заздалегідь, тоді вони встигнуть повністю охолонути і не розпадатися. Щоб буряк не втратив характерного забарвлення, при варінні додайте трохи звичайного оцту. Після остигання видаліть шкірку з овочів і натріть на насадці з дрібними отворами – кожен овоч (по групах) в індивідуальний посуд. Дрібно нарубайте пір’я зеленої цибулі.

Підготуйте з риби філе, видаліть кісточки та наріжте кубиками. Цибулину наріжте дрібно, ошпарьте закипілою водою, щоб не залишалося гіркого присмаку, після чого замаринуйте, використовуючи цукровий пісок і оцет.

На робочій поверхні розстеліть харчову плівку, відміряйте в довжину близько 40 см. Тертий буряк трохи відіжміть через сито (якщо маніпуляцію опустити, то закуска через велику кількість рідини не буде добре різатися). Викладіть рівномірним шаром буряка, надайте форму прямокутника. Для зручності варто накрити шматочки овочів іншим відрізком плівки і розрівняти руками. Наступний шар — морквяний, трохи тонший за попередній. Викладайте його так, щоб по периметру залишався відступ 3 см.

Покрийте майонезною заправкою, ущільніть через плівку, а потім присипте рубаною зеленню. Далі поступово викладайте картопляні кубики. Оскільки вони просочуються погано, щедро змастіть їх майонезним соусом. Попередньо замаринуйте цибулю, а перед використанням ретельно її відіжміть. Викладіть поверх картоплі. У середині розмістіть рівною смужкою рибні скибочки.

Щоб зробити рулет, підніміть один край харчової плівки, потім другий і щільно оберніть закуску. Зробіть це таким чином, щоб бурякові краї, що виступають, нахльостували один на одного. Притисніть краї та знову загорніть виріб у плівку. Викладіть його на блюдо, щоб шов опинився внизу, відправте на 5-6 годин у холодильну камеру для наполягання. Перед подачею наріжте шматочками порційними.

При включенні до складу яєць їх слід викладати після картоплі.

Оселедець під шубою з сьомгою та червоною ікрою

На будь-якому новорічному столі є продукти, що уособлюють свято. Філе сьомги та червона ікра, рідко зустрічаються у щоденному раціоні сімей із середнім заробітком. Інша справа – Новий рік. Казковий час — привід зібратися у колі рідних та друзів, порадувавши коханих дорогими ласощами. І якщо звична подача на бутербродах та тарталетках надто нудна на думку господині, чому не використовувати рибні делікатеси для приготування популярного салату «Оселедець під шубою» на Новий 2022 рік Тигра.

Продукти:

  • 3 бульби картоплини, буряків та моркви;
  • жирний оселедець;
  • 220 г філе сьомги або лосося;
  • курячі яйця – 2 шт;
  • перо зеленої цибулі;
  • ікра та зелень для прикраси;
  • майонез для заправки.

Покрокове приготування:

  1. Овочі зваріть окремо. Допускається поєднання картоплі та моркви в одній каструлі. Буряк краще готувати окремо, щоб його сік не відфарбував решту продуктів.
  2. Відваріть курячі яйця до готовності, остудіть та очистіть. Відокремте жовтки від білків.
  3. Натріть яйця на тертці. Для жовтків використовуйте дрібну сторону, а для білків – велику.
  4. Оселедець очистіть до стану філе, видаляючи навіть маленькі кісточки.
  5. Наріжте оселедець і сьомгу окремо, використовуючи гострий ніж та обробну дошку.
  6. Зелену цибулю наріжте.
  7. За допомогою округлої форми укладають салат шарами на свій розсуд, прикрашаючи верхівку натертими жовтками, червоною ікрою та зеленню. За бажання, можна сформувати ялинку з гілочок кропу. Як іграшки підійдуть яєчні…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я