Наближається Новий рік 2022 і салати з куркою на святковому столі будуть дуже доречними. Куряче м’ясо (грудки або філе) дуже смачне та ідеально поєднується з будь-якими продуктами. Тому можна приготувати найрізноманітніші новорічні м’ясні салати. Оригінальні складні та прості нашвидкуруч.

У салат із відвареною курячою грудкою можна додати огірки свіжі або мариновані, гриби, картопля, помідори, пекінську капусту. Як правило, практично у всіх святкових салатах з куркою присутні сир та варені яйця. Ці продукти роблять смачний салат більш ситним.

Заправляють цю пишність майонезом, сметаною, приготованим у домашніх умовах майонезним соусом або спеціальними салатними заправками. На нашому сайті найбільша добірка рецептів салатів з куркою на Новий рік 2022. Вибирайте та дивуйте своїх гостей за новорічним столом.

Святкова закуска-салат «Ялинкові кулі»

Складові:

  • 300 грн. філе курячої грудки;
  • 200 грн. сиру;
  • зелень;
  • жменя волоських горіхів;
  • часник (за бажанням);
  • майонез (або інший соус за бажанням);
  • оливки для прикраси.

Приготування:

  1. Філе курячої грудки відварюємо у підсоленій воді (15-20 хвилин) і дрібно нарізаємо.
  2. Сир трьом на дрібній тертці.
  3. Зелень дрібно ріжемо.
  4. Волоські горіхи подрібнюємо. Додаємо розчавлений часник.
  5. Просто змішуємо всі компоненти та заправляємо майонезом.
  6. Скочуємо з отриманої маси кульки.
  7. Обвалюємо в горіховій крихті, з половинок оливок робимо «кріплення», із зелені – петельки.

Салат Їжачок з корейською морквою та грибами на святковий стіл

Складові:

  • сир – 270 грам;
  • грудка куряча – 250 грам;
  • морква по-корейськи – 400 г;
  • гриби – 200 грам;
  • цибуля – 1 головка;
  • яйця – 4 шт.;
  • маслини – 14 шт.;
  • зелень – 50 грам;
  • майонез 30% – 200 мілілітрів.

Технологія поетапного приготування закуски:

  1. Підготувати усі запропоновані продукти харчування. Після цього необхідно відварити філе, яйця. Очистити та дрібно порубати.
  2. Нарізати цибулю півкільцями, гриби нашаткувати пластинками. Обсмажити на невеликій кількості рослинної або оливкової олії.
  3. Далі слід взяти блюдо, на нього викладати шарами салат, змащуючи майонезом.
  4. Насамперед на тарілку викладають курятину, після чого цибуля з грибами, білок, а потім жовток. Тіло їжачка можна сформувати за допомогою сирної стружки.
  5. Готове блюдо покривається корейською морквою, мордочка тварини залишається недоторканою.
  6. Нарізати маслини смужками поздовжніми, вони відіграватимуть роль голок. За допомогою маслин сформувати ніс та очі.

Салат виходить барвистим, яскравим та смачним.

Листковий салат «Тигр»

Цей салат просто ідеально впишеться в новорічне меню пп-шника для зустрічі 2022 Тигра! Всі продукти корисні та смачні, зовнішній вигляд каже сам за себе. Добре відчутний присмак копченостей сподобається багатьом.

Складові:

  • морква варена – 2 великі
  • картопля варена – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • запечена телятина або курятина – 300 г
  • свіжий огірок – 1 шт.
  • варені курячі яйця – 4 шт.
  • чорнослив – 100 г

Для соусу:

  • сметана – 150 г
  • гірчиця – 1 ст. л
  • лимонний сік – 0,5 ч. л.
  • сіль за смаком
  • копчена паприка – 0,5 ч.л.

Яйце, морква, чорнослив, огірок треба залишити ще й для декору.
Як приготувати:

  1. Спочатку в блендері змішуємо все для соусу. Нехай постоїть хоча б півгодини. Так копчена паприка повністю розкриється.
  2. У цей час чистимо овочі, подрібнюємо усі інгредієнти на салат. Огірок, чорнослив і м’ясо нарізаємо тонкими смужками, картопля і морква трьом на велику тертку, цибулю ріжемо кубиками і обдаємо окропом, яйця ділимо на білки та жовтки, трьом на середню терку.
  3. Тепер збираємо салат, змащуючи кожен шар соусом: картопля (відразу викладаємо так, щоб вийшла форма тигриної мордочки), м’ясо, цибуля, яєчний білок, огірок, чорнослив, яєчний жовток, морква. Останній шар не змащуємо, а декоруємо так, як на фото.

Салат “Лапа тигра” на Новий 2022 рік

Що знадобиться:

  • куряча грудка копчена – 2 штуки (великого розміру);
  • цибуля ріпчаста – 2 штуки;
  • оцет яблучний – 2 ст. ложки;
  • яйце – 4 штуки;
  • майонез – 2-3 ст. ложки;
  • сіль, перець мелений – за смаком;
  • сир тертий – 100 грам для прикраси та 40 грам у салат;
  • волоські горіхи – 2 ст. ложки (мелені, для прикраси салату);
  • маслини – 15 штук.

Приготування:

  1. Відваріть яйця, обдайте крижаною водою і очистіть від шкаралупи. Поріжте варені яйця смужками.
  2. Ріпчасту цибулю очистіть, поріжте тонко півкільцями, збризкайте двома ложками оцту, додайте щіпку солі і залиште на 10 хвилин.
  3. Копчені грудки поріжте смужками.
  4. Сир натріть на тертці, 40 г відокремте для салату.
  5. У великий салатник викладете інгредієнти для салату: копчену грудку, яйця, сир, мариновану цибулю (цибуля промийте після маринування холодною водою і відіжміть руками, щоб салат могли їсти і діти). Заправте салат майонезом, посоліть і поперчіть до смаку.
  6. Добре перемішайте. Салат готовий.
  7. Візьміть велику та зручну страву. Викладіть салат у вигляді лапи. Для прикраси салату: натертий сир та подрібнені волоські горіхи.
  8. Зробіть шар тертого сиру, повторюючи контури лапи, імітуючи шерсть тигра (з внутрішньої сторони вона світла).
  9. Зробіть з порізаних маслин контури подушечок, пазурів. Всередину викладіть трохи мелених волоських горіхів. Лапа тигра готова.

Листковий салат зі смаженою курячою грудкою, рисом та насінням

Складові:

  • 1 подвійна куряча грудка;
  • 2 ч. л. улюблених спецій для м’яса до смаку;
  • 1 ч. л. меленого солодкого перцю;
  • 100 г рису (1/2 склянки);
  • 5-6 столових ложок кетчупу;
  • 1 червоний перець;
  • 5-6 маринованих огірків;
  • 1 банку кукурудзи;
  • 4 ст. л. насіння соняшника
  • 4-5 ст. л. майонезу з гіркою;
  • 2 ч. ложки гірчиці;
  • 1 плоска чайна ложка тертого хрону з банки (можна не додавати);
  • 2 ст. л. подрібненого кропу;
  • сіль та перець за смаком, масло для смаження.

Як готувати святковий салат з курячою грудкою та рисом:

  1. Нарізати курячу грудку кубиками або соломкою і обсмажити у спеціях та солодкому меленому перці. Ви також можете додати спеції на свій смак і створити свою власну суміш. Обсмажити м’ясо, доки вся рідина не випарується, і дати охолонути.
  2. Приготуйте рис за рецептом, вказаним на упаковці, потім дайте йому охолонути.
  3. Нарізати перець соломкою (або нарізати кубиком – кому як подобається). Злити кукурудзу з маринаду, потім промити проточною водою через сито. Мариновані огірки нарізати кубиками.
  4. Обсмажити насіння на сухій сковороді до золотистого кольору.
  5. У мисці змішайте майонез, гірчицю та хрін (хрін можна і пропустити, тому що він не всім подобається). Приправити за смаком сіллю та перцем (бажано свіжомеленим).
  6. Викласти обсмажене м’ясо у скляний посуд на дно та залити кетчупом. Потім викладіть шар рису і полийте 2 столовими ложками соусу. Покладіть по черзі шматочки паприки, огірка та кукурудзи. Вилийте залишки соусу поверх салату, потім посипте смаженим насінням і прикрасьте рубаним кропом.

Новорічний салат із курячої грудки-гриль з гранатом


Салат з гранатом і куркою – страва, яка не потребує особливих зусиль. Єдине, на що потрібен час, це замаринувати курку і очистити гранат.

Перелік продуктів:

  • одна куряча грудка;
  • по 0,5 год. л. солодкого та гострого перцю, прованських трав;
  • щіпка солі та перцю;
  • ложка олії без запаху;
  • 2 жмені свіжого салату;
  • жменю сиру пармезан;
  • жменя гранатів очищених у зернах;
  • бальзамічний соус або оливкова олія, щоб полити салат.

Приготування:

  • Курячі грудки замаринувати в олії та спеціях, залишити на кілька хвилин. Потім обсмажити на грилі з двох сторін на сковороді для гриля, поки добре не підрум’яниться (ви також можете обсмажити грудку як завжди).
  • На тарілку викласти салат, викласти на нього подрібнену курку, посипати сиром та гранатами. Залити все бальзамічним соусом або оливковою олією.

Салат «Кавунова часточка»

Вам знадобиться:

  • куряче філе 400 г;
  • яйця 3-4 штуки;
  • сир твердий 150-200 г;
  • помідори свіжі – 2 штуки;
  • огірки свіжі – 2 штуки;
  • цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • маслини (для прикраси);
  • майонез 150 грн.

Приготування:

  1. Для початку замаринуємо цибулю. Цибулю треба нарізати. Беремо півсклянки води, одну чайну ложку цукру, дві чайні ложки оцту 9%, все перемішуємо і додаємо в цей маринад порізану цибулю хвилин на 15-20.
  2. Курячі грудки відварюємо в підсоленій воді до готовності. Куряче філе потрібно нарізати кубиками.
  3. Яйця варимо та очищаємо.
  4. Беремо страву або тарілку, в якій ви будите готувати салат. Викладаємо півмісяцем шар відвареного та порізаного курячого філе. Змащуємо майонезом. Далі викладаємо шар маринованої цибулі, роблячи невеликий відступ від краю внутрішнього радіусу і трохи більше накладаємо на край зовнішнього радіусу. Змащуємо тонким шаром майонезу.
  5. Трьом на тертці яйце і викладаємо на шар цибулі, теж роблячи невеликий відступ від краю. Змащуємо майонезом.
  6. Далі потрібно на дрібній тертці натерти твердий сир. Викладаємо шар сиру та змащуємо майонезом. Посипаємо сиром край салату, робимо півмісяць із сиру, його змащувати майонезом не потрібно. Це буде біла м’якоть на кірці кавуна.
  7. Далі трьом не тертим огірок і солимо його і перемішуємо. Огірки пустять сік, його потрібно віджати. І збоку викласти їх на салат. Це зелена шкірка.
  8. З помідорів видаляємо серединку, щоб у салаті не було зайвої рідини, ріжемо на дрібні кубики. Викладаємо на сир помідори. Це м’якоть кавуна.
  9. Нарізаємо маслини, це буде насіння кавуна, викладаємо їх на помідори.

Салат з хурмою та курячим філе

Складові:

  • хурма – 30 г
  • волоські горіхи – 30 г
  • кедрові горіхи – 30 г
  • запечена куряча грудка – 200 г
  • в’ялена журавлина – 30 г
  • мандарини – 2 невеликі
  • мікс зелені – 100 г
  • оливкова олія, мелений перець, сіль

Як приготувати:

  1. Всі інгредієнти ріжемо крупно, мандарин розбираємо на часточки, зелень рвемо руками. З журавлиною та кедровими горішками, зрозуміло, робити нічого не потрібно.
  2. Усю цю красу розкладаємо на тарілці хаотично, посипаємо горішками, журавлиною, солимо, перчимо і збризкуємо олією.

Салат з куркою та ананасами: класичний рецепт

Варіантів на тему курячого-ананасного салату достатньо. У нього кладуть і корнішони, і сухарики, і кукурудзу, і горіхи, овочі, грибочки. І щоразу салат виходить новим, свіжим, здається, звичних для всіх продуктів. Це рецепт – базовий, класичний.

Потрібно:

  • філе курячого 2 шт.;
  • ананасу консервованого 1 банку;
  • твердого сиру 100 г;
  • майонезу 100 р.

Як готувати:

Філе відварюють, ріжуть на шматочки-кубики. Масу з’єднують із ананасами без соку, посипають тертим сиром. Страву заправляють майонезом та перемішують. Замість філе можна взяти грудку курячу. Але тоді з неї обов’язково знімати шкірку, щоб позбавити блюдо зайвого жиру.

Смачний салат з куркою, кукурудзою та крабовими паличками

Куряче філе для цього рецепту можна попередньо відварити, обсмажити або запекти зі спеціями. Я…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я