Салати з морепродуктами на Новий рік 2022 року входять в меню святкового столу практично в кожній родині. Адже такі легкі та корисні салатики сподобаються навіть найкапризнішим гостям. Це один із найсмачніших варіантів новорічних страв, морепродукти можна назвати делікатесними продуктами. А значить, саме місце на святковому столі.

Продумайте своє новорічне меню так, щоб салати з морепродуктів були присутні на вашому святі. А перевірені та найсмачніші рецепти таких святкових салатів ви знайдете на цій сторінці.

Ніжний салат із червоною рибою

Легкий салат із червоною рибою, приготовлений на Новий рік 2022, стане чудовим доповненням святкового столу. Рецепт з фото описує кожен крок приготування у всіх подробицях.

Складові:

  • філе червоної риби слабосолона – 100 г;
  • яйце варене – 2 шт.;
  • твердий сир – 100 г;
  • помідор – 1 шт.;
  • листя салату – 4 шт.;
  • майонез – 6 ст. л.

Приготування:

  1. Рибу нарізати кубиком невеликого розміру.
  2. Яйця поділити на білки та жовтки. Натерти їх окремо на тертці.
  3. Сир теж пропустити крізь тертку.
  4. Томат нарізати невеликим квадратиком.
  5. Салат найкраще викладати шарами. Спочатку потрібно розкласти листя салату, на них помістити рибу.
  6. Поверх риби покласти тертий білок і зробити сітку майонезу.
  7. Сформувати новий шар із сиру. Посипати його жовтком і знову зробити сітку з майонезу.
  8. Наприкінці викласти помідори і знову покрити соусом. Після цього салат можна подавати до столу.

Замість звичайних томатів можна використовувати помідори чері.

Новорічний феєрверк

Ця надзвичайна страва з шикарною яскравою назвою не залишиться непоміченою на святковому столі, її першою з’їдять і ще будуть просити добавки.

Складові:

  • кальмари – 4 шт.;
  • консервована кукурудза – 100 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сир – 100 г;
  • морква – 1 шт.;
  • майонез – на свій смак;
  • сіль – 1 щіпка;
  • солодкий перець – 2 шт.;
  • огірок – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

1. Ставимо ємність із водою на вогонь, кидаємо сіль та кальмари, які заздалегідь очищаємо від плівок. Трохи проварюємо, остуджуємо. Морепродукти нарізаємо тонкими смужками.

2. У піалу укладаємо кальмари, додаємо кукурудзу, потертий сир.

3. Цибулю заливаємо його розчином з оцту та води, всипаємо трохи солі та перцю, нехай полежить.

4. Відварюємо яйця, остуджуємо, очищаємо, трьом на тертці з дрібними отворами.

5. Тепер зливаємо з цибулі розсіл, змішуємо всі підготовлені компоненти з майонезом, додаємо для кислинки лимонний сік.

6. Прикрашаємо страву скибочками перцю, зеленою цибулею.

7. З огірка вирізаємо зірки та укладаємо зверху.

Лосось під шубою з печеним буряком рецепт на Новий 2022 рік

Складові:

  • Слабосолона лосось – 500 гр.
  • Буряк – 6 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Яйця – 5 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершковий сир – 100 гр.
  • Йогурт – 400 гр.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Лимон – сік 1 часточки.
  • Кріп (за бажанням).
  • Часник гранульований, сіль, перець.

Приготування:

  1. Варимо до готовності картопля, морква, яйця. Буряк запікаємо в духовці до м’якості.
  2. Лосось і всі інші інгредієнти ріжемо, як ви любите. Половину буряка трьом на великій тертці.
  3. Для заправки змішуємо йогурт, гірчицю, часник, сіль та перець, сік часточки лимона, за бажанням додаємо кріп. У блендері збиваємо другу половину буряка з вершковим сиром та часником. Сіль, перець додаємо до смаку.
  4. Викладаємо шарами салат, промазуючи кожен шар йогуртною заправкою.
  5. Передостанній шар промазуємо буряковим мусом, зверху викладаємо натертий буряк, що залишився, і викладаємо мус, що залишився.

Салат з креветками, пекінською капустою, гранатом та ананасом.

Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • качан пекінської капусти – 1 шт., розмір невеликий;
  • очищені креветки – 0,3 кг;
  • палички крабові – 10-12 шт;
  • ананаси шайбами ​​– 250 г;
  • гранат – 2 столи. лож;
  • майонез – 3-4 столи. лож;
  • перець та сіль – за смаковими уподобаннями.

Як готувати салат:

1. Листя пекінської капусти пошаткувати тонко. Перед тим овоч вимити та просушити від води. Відправити «пекинку» у глибоку салатницю.

2. Креветки кинути на пару хвилин у підсолену киплячу в каструльці воду. Остудити, очистити, обов’язково видалити у кожної тушки кишкову вену. Крупно порізати або залишити, якщо креветки дрібні.

3. Палички нарізати кубиками. Шайби ананасів викласти на паперовий рушник, щоб зайвий сік пішов, потім нарізати кубиками. Вийняти із граната необхідну порцію зерен.

4. Переправити в салатник до капусти решту компонентів, приправити, полити майонезом і все перемішати.

Салат «Класичний»

Ситний салат із кальмарів з кукурудзою та рисом легко приготувати в домашніх умовах. Візьміть до уваги наш рецепт з наочним фото і у вас вийде така смакота, що ви здивуєтеся, напевно.

Продукти:

  • кальмари – 400 г;
  • рис – 100 г;
  • консервована кукурудза – 200 г;
  • два середні огірки;
  • сир твердий – 100 г;
  • пучок петрушки та трохи зеленої цибулі.

Приготування:

  1. Кальмар чиститься і відварюється до готовності або витримується у окропі.
  2. Крупа промивається та відварюється.
  3. Дрібно нарізаються огірки, сир треться на великій тертці.
  4. Готові морепродукти ріжуться соломкою, додається рис, кукурудза, огірок та сир.
  5. Салат солиться, перемішується із зеленню та заправляється майонезом.

Салат викладається у широке блюдо. За бажання його можна оформити: залишається трохи нарізаних кальмарів та зерен кукурудзи. З них викладаються ромашки: кукурудза – центр, кальмар – пелюстки.

«Цезар» із креветками

Улюблений салат на новорічному столі «зазвучить» по-новому, якщо приготувати його на Новий 2022 за рецептом-новинкою з морепродуктами.

Складові:

  • креветки – 10 шт.;
  • багет – 2 скибочки;
  • прованські трави – 1 щіпка;
  • олія рослинна – 1 ч. л.;
  • яйця перепелині – 3 шт.;
  • помідори чері – 3 шт.;
  • салатний мікс (або звичайне салатне листя) – 2-3 жмені;
  • пармезан – невелика скибочка;
  • сіль, перець за смаком;
  • оцет бальзамічний – 2 ч. л.

Приготування:

1. Для салату можна придбати вже готові очищені та відварені заморожені креветки. Перед приготуванням заливаємо водою кімнатної температури і займаємося підготовкою інших інгредієнтів. Якщо креветки не підготовлені, просто відварюємо їх 2-3 хвилини та чистимо.
2. На розігрітій сковороді в невеликій кількості рослинної олії до золотистої скоринки обсмажуємо скибочки багету.
3. Відварені та очищені перепелині яйця та чері нарізаємо половинками.
4. На тарілці для подачі розкладаємо порване руками листя салату.
5. По всій поверхні салату рівномірно розкладаємо креветки, помідори, яйця та сухарики, посипаємо натертим сиром.

6. Салат солимо, перчимо та ефектно поливаємо бальзамічним оцтом.

Салат «Червоне море» з восьминогами та перцем

Новорічні салати з морепродуктами мають бути не лише смачними, але ще й апетитно виглядати. Тому до 2022 року ми пропонуємо новинки, які зроблять ваш стіл чарівним. Рецептів таких страв багато, але цей один і найкращий.

Складові:

  • помідори – 4 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • твердий сир – 150 г;
  • консервовані восьминоги – 150 г;
  • майонез – 2 ст.
  • сіль – 1 г.

Приготування:

1. Помідори нарізаємо скибочками, відразу ж укладаємо на плоску тарілку першим шаром.

2. Три сир на тертці з великими отворами. Посипаємо томати.

3. Болгарський перець шаткуємо смужками, розкладаємо зверху, солимо і додаємо майонез.

4. Викладаємо восьминогів і подаємо страву до столу, не перемішуємо.

За бажанням морські делікатеси можна подрібнити.

Салат з морепродуктів з креветками та авокадо без майонезу.

Складові:

  • Королівські креветки (великі, очищені) – 16 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Помідори (можна використати черрі) – 200 гр.
  • Салатне листя – 8 шт.
  • Для соусу нам знадобиться: Оливкова олія – 2 ст. ложки
  • Соєвий соус – 1 ст. ложка
  • Сік апельсину – 1 ст. ложка
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Приготування:

  • Попередньо необхідно відварити креветки. Для цього їх необхідно додати до киплячої підсоленої води і на повільному вогні варити 2-3 хвилини.
  • Після цього відкидаємо їх на друшляк і добре остудити. Авокадо очищаємо. Салатне листя рвемо на середні шматочки. Викладаємо подрібнені листочки на дно тарілки. Укладаємо помідори, авокадо, нарізане кубиками та креветки.
  • У піалі добре змішуємо оливкову олію з дрібкою солі і перетираємо масу. Далі додаємо по ложці соєвого соусу та соку апельсина. Добре змішуємо інгредієнти та додаємо останнім розчавлений часник. Отриманим соусом поливаємо салат.

Святковий салат із маринованих морепродуктів

Салати з морепродуктами завжди бажані гості святкового столу на Новий рік 2022. Приготуйте цей легкий салат з креветками і ваші гості будуть задоволені.

Складові:

  • 2 склянки білого вина
  • 1,5 столових ложки чорного перцю горошком
  • 3 зубчики часнику
  • 2 лаврові листи
  • 2,8 л води
  • сік 1 лимона
  • 900 г восьминога
  • 450 г середніх креветок
  • 450 г кальмарів
  • 450 г крабового м’яса
  • 40-50 г моркви, нарізати соломкою
  • 40-50 г цибулі, нарізати соломкою
  • 40-50 г селери, нарізати соломкою
  • Для маринаду: 1/2 склянки оливкової олії
  • 10 г петрушки
  • півсклянки рубаного часнику
  • 180 г очищеного апельсину
  • 2 склянки апельсинової цибулі
  • сіль, перець, оливкова олія

Приготування:

  • У великій каструлі змішайте вино, перець горошком, часник, лавровий лист, воду та лимонний сік. Доведіть все до кипіння, потім зменшіть вогонь і залиште варитися на маленькому вогні. Закиньте восьминога та варіть близько 45 хвилин до м’якого стану. Зніміть каструлю з вогню, залиште восьминога остигати прямо в рідині (можливо правильніше буде підготувати за 2 дні заздалегідь).
  • Восьминога дістаньте, викладіть у миску, закрийте її та поставте в холодильник. Протягом 3 хвилин відваріть у тій же рідині очищені креветки та кальмари, потім таким же чином остудіть їх. Також надішліть у холодильник.
  • У тому ж маринаді тепер злегка обварити моркву, цибулю та селеру протягом хвилин. Злийте та остудіть овочі.
  • Зніміть з восьминога тонку фіолетову шкіру та присоски. На 1 годину замаринуйте в оливковій олії, часнику та петрушці. Нагрійте гриль.
  • На ньому обсмажте восьминога протягом 10 хвилин. Наріжте невеликі частини. Змішайте інші морепродукти з овочами та сегментами та соком апельсина. Залиште маринуватися щонайменше на 12 годин перед подачею.
  • Потім додайте туди перець та оливкову олію за смаком. Подавайте разом із восьминогом.

“Рожевий фламінго”

Такий салат із морепродуктів, як «Рожевий фламінго», виходить дуже смачним, легким та вишуканим. Запропонований рецепт з фото дуже простий та ідеально підходить для святкового столу на Новий рік 2022.

Складові:

  • 200 г креветок;
  • 4 крабові палички;
  • 100 г пекінської капусти;
  • 8 ст. л. солодкої кукурудзи;
  • 100 г твердого сиру;
  • 8 ст. л. майонезу;
  • 4 ст. л. кетчуп.

Приготування:

  • Дрібно шаткуємо…

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я