Деякі господині прагнуть Нового року сподобатися майбутньому тотему. Вони вважають, що від цього багато залежатиме в наступні дванадцять місяців. Саме тому вже зараз жінки починають цікавитися, що має бути на столі в рік Тигра 2022. Спробуємо разом розібратися в цьому питанні.

Що має бути на столі на рік Тигра 2022

Тотемом наступних дванадцяти місяців стане Чорний Водяний Тигр. Він має свої смаки та уподобання, тому ті, хто бажає йому сподобатися, повинні враховувати це.

Тигр належить до імпульсних тварин, настрій якого може змінитися миттєво. Щоправда, через те, що 2022 рік проходитиме у водній стихії, характер хижака буде трохи пом’якшеним. Він не буде таким категоричним і з розумінням ставитиметься до багатьох речей. Це стосується як новорічного оздоблення, так і святкового столу.

Враховуючи, що Тигр належить до хижих тварин, на столі обов’язково має бути м’ясо. Причому воно має бути різним. Невідомо, з яким настроєм з’явитися біля дверей вашого будинку майбутній тотем і чим захочеться поласувати.

Хазяйку при приготуванні гарячих страв можуть вибрати свинину, яловичину, телятину і навіть птицю. Хоча, добувати птицю тигр не вміє і навряд чи курка, качка чи гусак наситить його. Найбільш апетитними для нього будуть баранина чи телятина.

М’ясо можна готувати різним способом: гасити, відварювати, смажити, запікати і т.д. Найзручнішим варіантом можуть бути шашлики або будь-яке м’ясо, приготовлене на грилі або природному вогні.

Якщо можливості запекти м’ясо на грилі або на вогнищі немає, його можна приготувати в духовці або навіть на сковорідці.

Чи не відмовиться покровитель і від страв, де м’ясо є складовою. Це можуть бути різні салати, закуски, заливні страви, рулети, ковбаси тощо.

Так як Тигр любити поїсти, стіл має буквально ломитися від різноманітних страв. Можна приготувати кілька гарячих страв, зробити нарізку із ковбас та копченостей. Прикрасить стіл та різноманітні салати та закуски у формі тотему.

Покровитель не буде проти і рибних страв. Річкова чи морська риба може бути запечена у духовці або приготовлена ​​на грилі.

Хоча тотем не був помічений у любові до солодкого, він завдяки своїй толерантності зрозуміє, якщо на столі буде різноманітна здоба, випічка та солодощі.

Так як Тигр відноситься до диких тварин для нього природним і природним буде присутність на столі різної зелені, овочів та фруктів. Порадують його помаранчеві цитрусові, червоні яблука та тропічні фрукти, які оточують його у житті.

Декор столу

2022 пройде під заступництвом Водяного Чорного (Блакитного) Тигра. Це сильна, владна, але при цьому і мудра тварина, яка не терпить нудьги та одноманітності. При декоруванні столу акцент слід зробити на кілька основних кольорів:

  • білий;
  • золотий;
  • сріблястий;
  • синій або блакитний;
  • коричневий.

Саме така палітра припаде до смаку покровителю 2022 року. Особливу увагу необхідно приділити дрібним деталям. Скатертина і посуд краще вибирати білого відтінку, прилади – золотистого, а серветки – бежевого або коричневого. Такі аксесуари будуть чудово поєднуватись між собою і доповнять святкову атмосферу, що панує в будинку.

Доповнити загальну концепцію новорічного столу можна за рахунок відповідної атрибутики: свічок, шишок, ялинкових гілок та іграшок. Дуже гармонійно виглядають і намистини, недбало розкидані по поверхні, а також композиції із зимових фруктів. Зовсім необов’язково створювати складні декоративні елементи, оскільки навіть прості прикраси, підібрані в єдиному стильовому оформленні, спричинять справжній фурор та захоплені погляди.

Гарячі страви

Таких страв на Новий 2022 краще приготувати кілька:

Свинина на ребрах

Складові:

  • свинячі ребра – 1 кг.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • гірчиця – 1 ст. л.;
  • соєвий соус – 3 ст. л.;
  • олія – 3 ст.л.;
  • винний оцет – 1 ст. л.;
  • часник – 2 зубки;
  • ківі – 300 г;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • мелений перець – 1 ч. л.;
  • сіль та чорний перець за смаком.

Приготування:

  1. Очищаємо ківі та подрібнюємо його за допомогою блендера.
  2. Змішуємо ківі з соєвим соусом, олією і винним оцтом.
  3. Миємо ребра та поміщаємо їх у підготовлений маринад на 3 години.
  4. Перекладаємо ребра з маринадом на лист.
  5. Розігріваємо духовку до 180 градусів та відправляємо туди ребра.
  6. Запікаємо їх протягом 90 хвилин.

Стейк із мармурової яловичини

складові:

  • мармурова яловичина – 500 гр.;
  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • перець мелений;
  • сіль.

Для салату:

  • помідори – 2 шт.;
  • цибуля – 1/2 шт.;
  • олія не рафінована – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Добре розігріваємо сковороду.
  2. Обсмажуємо стейк із двох сторін по дві хвилини.
  3. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  4. Поміщаємо туди м’ясо на 10 хвилин.
  5. М’ясо солимо і перчимо до смаку.
  6. Робимо салат з помідорів та цибулі з додаванням олії.
  7. Подаємо стейк із салатом на святковий стіл.

Яловичина у тісті

На гаряче найкраще зробити яловичину у тісті. Це смачна та ситна страва, яку можна красиво подати.

Потрібно точно зібрати інгредієнти:

  • 1кг – яловичина;
  • 500 г – листкове тісто;
  • 300 гр – гриби;
  • 1 шт – цибуля;
  • 50 мл – біле вино;
  • масло рослинне;
  • 20 гр – гірчиця;
  • 25 гр – панірувальні сухарі;
  • 2 шт – яйце;
  • сіль, перець та зелень за смаком.

Приготування займе досить багато часу, але результат того вартий. Найкраще використовувати яловичу вирізку, щоб м’ясо було м’яке та соковите.

  1. Гриби та цибулю слід дрібно порізати.
  2. У сковороду наливається олія та розігрівається.
  3. Цибуля з грибами засипається на смаження.
  4. Розбивається до суміші яйце та наливається вино.
  5. Смажиться до повного випаровування рідини.
  6. На останньому етапі додають петрушку, панірувальні сухарі, а також сіль та перець.
  7. М’ясо необхідно промити, обсушити та натерти сіллю та перцем.
  8. Підсмажується вирізка цілком. Час необхідно розраховувати виходячи з розміру, має вийти апетитна кірочка.
  9. Заморожене тісто потрібно розморозити та трохи розкотити.
  10. Яловичина повинна трохи охолонути, а потім пензликом розмазуємо по ньому гірчицю.
  11. На тісто викладається грибна суміш, а потім яловича вирізка.
  12. Краї тіста необхідно закріпити, щоб вийшов рулет.
  13. Коринку змащуємо яйцем, щоб отримати приємний колір.
  14. Виделкою обов’язково зробити кілька проколів. Вони дозволять пару виходити, м’ясо краще пропікатиметься.
  15. Духовку попередньо обов’язково потрібно прогріти, температура має бути 190 градусів.
  16. Випікання триватиме близько години.

Як гарнір варто відмовитися від звичної картоплі або крупи. Найкраще запекти на листі або на грилі овочі. Це можуть бути помідори, перець, баклажани та кабачки з мінімальною кількістю спецій. У рецепт кожен може додавати улюблені приправи на свій смак.
При подачі рулети потрібно нарізати акуратними скибочками. Їх можна розкласти у тарілці будь-яким чином. Головне, щоб готове блюдо виглядало привабливо.

Шашлик із сьомги

Таке приготування риби сподобається Бику ще більше. Страва готується швидко та просто.

Складові:

  • сьомга – 800 р.;
  • вершкове масло – 30 г;
  • рослинна олія;
  • соєвий соус – 3 ст. л.;
  • біле вино – 100 г;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • селера черешкова – 3 шт.;
  • сіль та спеції за смаком.

Приготування:

  1. Рибу очищаємо від плівки та нарізаємо на кубики.
  2. Відварюємо селеру і теж нарізаємо на невеликі шматочки.
  3. Змішуємо соєвий соус з вином, розтопленим маслом та цукром.
  4. Заливаємо селеру з сьомгою маринадом і витримуємо протягом години.
  5. Нанизуємо селеру з рибою на шпажки і відправляємо в духовку на 15 хвилин.

Можна засмажити сьомгу та на грилі. Час приготування у разі 10 хвилин.

Курячі нагетси

Така закуска обов’язково сподобається як дітям, і дорослим. Крім того, смачні та ситні нагетси, подані на стіл новорічної ночі, задобрять талісман року і приваблять у будинок удачу.

Складові:

  • куряче філе – 1 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • кукурудзяні пластівці – 270 г;
  • борошно – 150 г;
  • олія – 1,5 л;
  • вода – 1 ст.;
  • часник – 1 зубчик;
  • по 1/2 ч. л. солодкої паприки, куркуми, меленого коріандру, цукру, перцю чилі;
  • винний оцет – 1 ст. л.

Рецепт з фото покроково:

  1. Курку ріжемо шматочками.
  2. Змішуємо спеції, додаємо до них часник, винний оцет.
  3. Додаємо воду, все перемішуємо. Залишаємо маринад, занурюємо в нього куряче філе на 2 години, даємо настоятися.
  4. Перемелюємо кукурудзяні пластівці.
  5. В окремій ємності збиваємо яйця, додаємо до них перець, сіль за смаком.
  6. Шматочки курки обвалюємо в борошні, занурюємо в яйце і пануємо в пластівцях.

Смажити курячі нагетси у фритюрі 6-8 хвилин. Наприкінці готування на них має з’явитися гарна апетитна скоринка.

Порада!

Готові нагетси викладаємо на листя зеленого салату та теплими подаємо на стіл.

Святкові закуски

Будь-який святковий стіл не обходиться без закуски. Вона призначена для перекушування перед подачею основних страв.

У 2022 році краще вибрати закуски, які готуються за лічені хвилини. Не означають, що вони несмачні чи ситні. Тим більше, що на новорічному столі мають бути страви на будь-який смак.

Закуска з сиру та крабових паличок

Це саме той варіант закуски, який не займе багато часу і не вимагатиме великих фінансових витрат. А виходить завжди дуже смачно та святково.

Інгредієнти для основи:

  • яйця – 3 шт.;
  • сметана – 3 ст. л.;
  • сир (твердий) – 300 г;
  • морква – 1 шт.;
  • дрібка солі.

Інгредієнти для начинки:

  • плавлений сирок – 3 шт.;
  • крабові палички – 240 г;
  • часник – 1-2 зубчики.

За смаком додаємо сіль, свіжий дрібно нарізаний кріп.

Рецепт з фото покроково:

  1. Яйця добре збиваємо за допомогою віночка, додаємо сіль.
  2. Додаємо сметану, натерті сир та моркву, все ретельно перемішуємо до однорідності.
  3. Деко застилаємо пергаментним папером. Викладаємо яєчно-сметанную суміш, вирівнюємо в тонкий шар.
  4. Ставимо основу запікатись у духовці на 12 хвилин при 180°С.
  5. Інгредієнти для начинки подрібнюємо, змішуємо, заправляємо майонезом.

Коли основа буде готова, виймаємо її з духовки та розкладаємо нагору начинку. Повертаємо все рулетом, даємо охолонути. Перед подачею на стіл нарізаємо та красиво розкладаємо на тарілці.

Порада!

Як начинку можна використовувати червону рибу, гриби, помідори, шинку.

Закуска із оселедця

Складові:

  • філе оселедця – 300 г.;
  • яйця – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яблука – 1 шт.;
  • зелена цибуля – пару пір’я;
  • майонез – 3 ст.
  • чорний хліб – 4 скибочки;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Відварюємо яйця круто і нарізаємо у вигляді соломки.
  2. Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями.
  3. Яблука режим на невеликі кільця або соломки.
  4. Змішуємо всі ці інгредієнти та заправляємо майонезом, солимо та наносимо на скибочки чорного хліба.
  5. Зверху кладемо пару шматочків оселедця і посипаємо подрібненою зеленою цибулею.

Проста закуска в тарталетках із грибами

Тарталетки з грибною начинкою – найкраще рішення для святкового столу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я